Welkom bij Tai Chi Den Helder

De school voor Tai Chi en Chi Kung in Den Helder e.o.

Chi Kung

Chi kung als zeer oude (zelf)geneeswijze is een van de pijlers van de Chinese Geneeskunst. Samen met acupunctuur, acupressuur en kruidenleer is zij een methode die door middel van beweging gecombineerd met de ademhaling, het lichaam nieuwe energie kan geven en de disharmonie weer kan opheffen.

Tijdens de mooie zachte bewegingen, die alle gewrichten en spieren intensief maar rustig trainen, gaat de aandacht naar het ontspannen van het lichaam, en het voelen en bewegen van de gebieden waar zich belangrijke energiepunten of banen bevinden. De oefeningen worden meestal op zachte poëtische Chinese muziek uitgevoerd of buiten in de natuur bij het luisteren naar en een worden met de natuurklanken om je heen.

 

Tai chi

Iedereen kan Tai Chi leren, onafhankelijk van leeftijd of lichamelijke kracht. In het begin ligt de aandacht meer bij de uiterlijke verschijning. Na verloop van tijd, als de bewegingen meer vanzelfsprekend worden, zul je ook andere aspecten van Tai Chi onder de knie krijgen zoals ontspannen, balans, vol en leeg, (buik) ademhaling en beheersing van de energiestroom, de Chi, gedurende de oefening.

Tai Chi is erop gericht om lichaam en geest sterk te maken, te ontspannen en optimaal te integreren. Het bevordert de natuurlijke energie (chi) stroom en levert een grote bijdrage aan de gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en zelfverdediging. Maar bovenal is Tai chi gewoon Big Fun en heerlijk om dagelijks te doen.

Nieuwsgierig geworden? Bel voor nadere info: 06-000