NAM MYO HO RENGE KYO

NAM MYO HO RENGE KYO (Toewijding aan de Sutra van de Lotusbloem van de wonderbaarlijke wet).
 
Deze mantra reciteren is een verbinding maken met je eigen inherente Boeddha natuur, als het ware maakt het je Boedha natuur wakker en je leeft vanuit die levensstaat.
Zodra je NAM MYO HO RENGE KYO reciteerd = oorzaak, is het onmiddelijk gevolg dat de staat van Boedhaschap in ons opwelt. Deze Mantra moet je een aantal keren achter elkaar hardop herhalen. Als je opstaat en of als je naar bed gaat.
 
NAM MYO HO RENGE KYO is de titel van de Lotus Sutra (sutra = leerstelling), dat ruim 3000 jaar geleden is onderwezen door Shakyamuni Boeddha, ook Siddharta genoemd.
In de laatste 7 jaar van zijn leven ontstond de leer van de Lotus Sutra. De mystieke wet van oorzaak en gevolg. Deze Sutra omvat 28 hoofdstukken waarvan hoofdstuk 2 en 16 de belangrijkste zijn.
 
De lotus bloem symboliseert in het boeddhisme de gelijktijdigheid van oorzaak en gevolg, als enige plant heeft ze tegelijkertijd bloemen en zaden, een andere eigenschap is dat deze bloem in modder groeit en zo zijn schoonheid laat zien, dit is vergelijkbaar met ons leven).
 
Nam betekent:  "toewijding"
Myo betekent: "wonderbaarlijke wet, onzichtbaar, dood, latent, openen, volmaakt, begiftigt zijn met, doen herleven"
Ho betekent: "leven, manifest, zichtbaar"
Renge betekent: "Lotusbloem, gelijktijdigheid van oorzaak en gevolg"
Kyo betekent: leer, stem

Aanvullende info